210 98 52 693

ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Αντλία θερμότητας είναι η συσκευή που μπορεί να θερμάνει ένα κτίριο ένα χώρο μεταφέροντας θερμική ενέργεια από το εξωτερικό χρησιμοποιώντας τον κύκλο ψύξης .

Οι περισσότερες αντλίες θερμότητας μπορούν επίσης να λειτουργήσουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, ψύχοντας το κτίριο αφαιρώντας τη θερμότητα από τον εσωτερικό χώρο.

Η απόδοση μιας αντλίας θερμότητας εκφράζεται ως συντελεστής απόδοσης (COP) ή εποχιακός συντελεστής απόδοσης (SCOP). Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο αποδοτική είναι μια αντλία θερμότητας και τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει. Όταν χρησιμοποιούνται για θέρμανση χώρων.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό ενέργειας, οι αντλίες θερμότητας θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν το 90% των παγκόσμιων αναγκών θέρμανσης με χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από τους λέβητες συμπύκνωσης αερίου .

heat pump outdoor
Οι αντλίες θερμότητας είναι ο πλέον αποδοτικός τρόπος σήμερα για θέρμανση κτηρίων.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να εγκατασταθεί μια αντλία θερμότητας

Οι σύγχρονες αντλίες θερμότητας εγκαθίστανται και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε τύπο θέρμανσης. ‘Έτσι μπορούν να λειτουργήσουν αυτόνομα για τη θέρμανση ενός διαμερίσματος ή μονοκατοικίας με συμβατικές σωληνώσεις και θερμαντικά σώματα.

Επίσης μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα με άλλες πηγές θέρμανσης, όπως λέβητες πετρελαίου ή αερίου. Σε αυτή την περίπτωση λειτουργούν αυτόματα ανάλογα με τις θερμικές ανάγκες του κτηρίου έτσι ώστε να έχουμε τη μέγιστη απόδοση με λιγότερα καύσιμα.

Ενημερωθείτε Τώρα Για Τη Δική Σας Εγκατάσταση

περιεχόμενα σελίδας

Ρωτήστε τον εικονικό βοηθό μας

Popup oikonrg

ενεργειακή αναβάθμιση

συντήρηση

επισκευή

Μιλήστε με τους Ειδικούς

  • Για το Σπίτι
  • Την Επιχείρηση