επισκευη μπαλκονιων κτηριου

Επισκευή Μπαλκονιών Μετοπών

Επισκευή επιχρισμάτων και αντικατάσταση καμινάδας κεντρικής θέρμανσης

Διάβρωση επίσης μπορεί να προκληθεί και από καμινάδες κεντρικής θέρμανσης που παρουσιάζουν ρηγματώσεις και υγροποιήσεις κατά τη λειτουργία τους ειδικά στις περιπτώσεις αλλαγής καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο.

Οξείδωση Κάγκελων

Η εκδήλωση της διάβρωσης μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο στο μπαλκόνι ή στη εξωτερική τοιχοποιία. Επίσης τα σημεία πάκτωσης και στήριξης των κάγκελων στα μπαλκόνια είτε έχουν στηθαίο είτε στηρίζονται απευθείας στην πλάκα και καλύπτονται με μάρμαρο, είναι σημεία όπου μπορεί να εισχωρήσει το νερό και να δημιουργήσει παρόμοια προβλήματα.

  Στην περίπτωση που το νερό και η υγρασία έχει περάσει μέσα από μικρές ρηγματώσεις της πλάκας στο μπαλκόνι η άμεση συνέπεια είναι η σταδιακή οξείδωση του οπλισμού και η αποκόλληση τμημάτων είτε μπετόν είτε σοβά κυρίως στις ακμές της πλάκας.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις μετόπες της πολυκατοικίας όταν έχουμε νερά που παγιδεύονται στα σημεία σύνδεσης των μετοπών με αποτέλεσμα την σταδιακή αποκόλληση τους αλλά και την εισροή υγρασίας στα επιχρίσματα ή τον οπλισμό.
Σε κάθε περίπτωση η όποια επέμβαση θα πρέπει να προβλέπει και την στεγανοποίηση των σημείων εισροής για την παράταση του χρόνου ζωής της επισκευής.

 

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται ο έλεγχος όχι μόνο των τμημάτων που έχουν ορατά διαβρωθεί αλλά και όλων των σημείων που πιθανολογούμε ότι έχει περάσει υγρασία και έχει αρχίσει η διάβρωση.

Ασφάλεια Κτιρίου

Το σημαντικότερο πρόβλημα που προκύπτει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η εκτίμηση κινδύνου για την πιθανότητα αποκόλλησης τμημάτων της όψης της πολυκατοικίας για την αποφυγή βλάβης σε ανθρώπους ή περιουσίες.

Η έγκαιρη και ασφαλής επισκευή είναι απαραίτητη, ειδικά σε κτίρια πολυκατοικιών όπου έχουν ήδη δείγματα διάβρωσης.
Οι εργασίες αφορούν την επισκευή των φθαρμένων τμημάτων στις προσόψεις στα μπαλκόνια στις μετόπες ή και τα στηθαία πολυκατοικιών.

Επισκευή και τρόπος προσέγγισης

Για τις εργασίες στο σημείο επισκευής χρησιμοποιούμε διάφορους τρόπους προσέγγισης, ανάλογα με το είδος των εργασιών, την έκταση της επισκευής αλλά και τη διαμόρφωση του χώρου.

Έχουμε στη διάθεσή μας αναβατόρια, καλαθοφόρα οχήματα ή και σκαλωσιές έτσι ώστε να πλησιάζουμε κατά περίπτωση το σημείο των εργασιών με ασφάλεια και ευελιξία.

ενεργειακή αναβάθμιση

συντήρηση

επισκευή

Μιλήστε με τους Ειδικούς

  • Για το Σπίτι
  • Την Επιχείρηση