Επισκευή Συντήρηση Κτηρίου
Ενεργειακή Αναβάθμιση
oikonrg logo
ROOF INSULATE

Στεγανοποίηση Θερμομόνωση Ταράτσας

Η υγρασία στο εσωτερικό των διαμερισμάτων μπορεί να προέρχεται είτε από ρηγματώσεις στην πλάκα της ταράτσας ή της τοιχοποιίας είτε ακόμη και από τη διαφορά θερμοκρασίας των βορινών κυρίως στοιχείων του κτηρίου λόγω έλλειψης θερμομόνωσης.

Τα παραπάνω ισχύουν όταν δεν έχει διαπιστωθεί κάποια διαρροή από φθαρμένες υδρορροές ή σωλήνες ύδρευσης.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ Ή ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΊΗΣΗ;

Θα πρέπει να διακρίνουμε το είδος της υγρασίας για να καταλήξουμε στο είδος της μόνωσης που θα χρειαστούμε. Στην πρώτη περίπτωση θα καταφύγουμε στην στεγανοποίηση (υγρομόνωση) ενώ στην άλλη περίπτωση θα χρειαστούμε θερμομόνωση.

Η διάκριση μπορεί να γίνει από κάποιο έμπειρο τεχνικό, και με κατάλληλα τεχνικά μέσα (π.χ θερμοκάμερες).

 

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΊΗΣΗ (ΥΓΡΟΜΌΝΩΣΗ)

Τα στοιχεία του κτηρίου, της πολυκατοικίας που συνήθως χρειάζονται στεγανοποίηση είναι οι ταράτσες (τα δώματα), και πολύ συχνά τα μπαλκόνια κυρίως στις ακμές τους.

Για ένα καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει σωστή επιλογή των υλικών που θα εφαρμοστούν, να γίνει σωστή εφαρμογή, αλλά κυρίως να γίνει σωστή προεργασία της επιφάνειας.

Αρκετές μονώσεις αποτυγχάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω του ότι έχουν εφαρμοστεί σε σαθρή ή μη κατάλληλα προετοιμασμένη επιφάνεια.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Η θερμομόνωση ενδείκνυται στην περίπτωση που έχουμε φαινόμενα υγροποιήσεων εσωτερικά του διαμερίσματος λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας του χώρου με το εξωτερικό περιβάλλον.

Παρατηρείται κυρίως σε διαμερίσματα των τελευταίων ορόφων που είναι εκτεθειμένα, έχουν βόρειο- βορειοδυτικό προσανατολισμό, και βέβαια δεν διαθέτουν επαρκή θερμομόνωση.

Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αξιολόγηση από κάποιον μηχανικό της πραγματικής θερμομονωτικής ικανότητας της τοιχοποιιας ή της πλάκας του μπετόν, και ή προσθήκη της κατάλληλης θερμομόνωσης είτε στην τοιχοποιία (θερμοπρόσοψη)  είτε στην ταράτσα.

Άλλο ένα κριτήριο που αφορά την επιλογή της μόνωσης είναι το είδος της χρήσης του συγκεκριμένου χώρου. Δηλαδή διαφορετικά θα αντιμετωπίσουμε ένα χώρο που έχει ελαφριά ή μέτρια χρήση και διαφορετικά ένα χώρο με βαριά χρήση, όπου μπορεί να έχουμε συνάθροιση κοινού, βαριά ή αιχμηρά αντικείμενα κτλ.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΩΣΗΣ

Το κόστος για την στεγανοποίηση ή τη θερμομόνωση, εξαρτάται από την επιλογή των υλικών, τον τελικό συντελεστή θερμικής αντίστασης που θέλουμε να πετύχουμε καθώς και από τη ευκολία προσέγγισης στην περίπτωση εξωτερικής τοιχοποιίας (θερμοπρόσοψη).

Ενδεικτικά το κόστος στεγανοποίησης ξεκινά από €8/m2 , ενώ το κόστος θερμομόνωσης από €35/m2.πρό ΦΠΑ.

 

ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Η τεχνολογία των νέων υλικών στεγανοποίησης και θερμομόνωσης, μας επιτρέπει να έχουμε ένα αρκετά μεγάλο λειτουργικό προσδόκιμο. Αξιολογώντας την ιδιαιτερότητα κάθε χώρου ξεχωριστά και εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές, είμαστε σε θέση να παρέχουμε γραπτή εγγύηση ακόμη και πέραν των 10 ετών.

περιεχόμενα σελίδας

ενεργειακή αναβάθμιση

συντήρηση

επισκευή

Μιλήστε με τους Ειδικούς

  • Για το Σπίτι
  • Την Επιχείρηση