Καμινάδα Φυσικού Αερίου

Η καμινάδα αποτελεί τμήμα της εγκατάστασης θέρμανσης και απάγει τα προϊόντα καύσης από το θάλαμο του λέβητα προς το περιβάλλον.

Συχνά σε κάποιες εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης καλοριφέρ οι καμινάδες είναι κατασκευασμένες με πορώδη ή ακατάλληλα υλικά (πχ αμίαντος) ενώ ταυτόχρονα δεν είναι σχεδιασμένες για την συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από μια ακατάλληλη καμινάδα φυσικού αερίου επηρεάζουν τόσο τη σωστή καύση όσο και την ίδια την καμινάδα , αφού οι υπερβολικές υγροποιήσεις σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργούν και στατικό πρόβλημα ειδικά στις καμινάδες που είναι κατασκευασμένες με πορώδη υλικά.

 

Το φαινόμενο των υγροποιήσεων στην καμινάδα

Σε εγκαταστάσεις καλοριφέρ που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο οι υγροποιήσεις πολλαπλασιάζονται σε σχέση με τις εγκαταστάσεις θέρμανσης πετρελαίου.
Αυτό οφείλεται στο ότι το φυσικό αέριο παράγει περισσότερο νερό ως προϊόν καύσης από το diesel θέρμανσης.
Στην περίπτωση μιας καλά σχεδιασμένης καμινάδας το νερό αυτό θα απαχθεί προς το περιβάλλον σε αέρια μορφή, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ψυχθεί πριν την έξοδό του με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην εγκατάσταση σε υγρή μορφή.

 

Γιατί χρησιμοποιούμε μονωμένες ανοξείδωτες καμινάδες

Οι καμινάδες INOX διπλού τοιχώματος με θερμομόνωση δεν κάνουν απλή στεγανοποίηση και διατηρούν τη θερμοκρασία των καυσαερίων  υψηλή μέχρι το στόμιο εξόδου .
Με αυτό τον τρόπο έχουμε εξοικονόμηση καυσίμου αφού δεν παρουσιάζονται απώλειες θερμότητας στα τοιχώματα της καμινάδας. Αντίθετα αυτό το ποσό θερμότητας διοχετεύεται μέσω των τοιχωμάτων του λέβητα στο δίκτυο θέρμανσης.

Στην περίπτωση αντικατάστασης της καμινάδας σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, η μελέτη της καμινάδας γίνεται εξ’ αρχής χωρίς να περιοριζόμαστε από την υπάρχουσα καμινάδα.

Δηλαδή η νέα καμινάδα είναι σχεδιασμένη και υπολογισμένη για το σύστημα θέρμανσης που έχουμε.

Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι INOX 304 και μας παρέχει απεριόριστη εγγύηση αφού είναι υλικό πιστοποιημένο δοκιμασμένο επί δεκαετίες και το καταλληλότερο για διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Οι καμινάδες INOX είναι κυκλικής διατομής και εντελώς λείες εσωτερικά , με αποτέλεσμα να έχουμε εύκολη απαγωγή των καυσαερίων χωρίς τριβές . Επίσης η λεία διατομή δεν επιτρέπει την επικάθηση υπολειμμάτων στα τοιχώματα που μακροπρόθεσμα μειώνουν την απόδοση του λέβητα και δημιουργούν υγροποιήσεις ή και αναφλέξεις.

• Δεν δημιουργούν – εφόσον υπολογιστούν σωστά – υγροποιήσεις και συμπυκνώματα που είναι τοξικά και διαβρωτικά.
• Δεν έχουν ανάγκη αποχέτευσης
• Δεν έχουν ανάγκη συντήρησης ή περιοδικού καθαρισμού.

 

περιεχόμενα σελίδας

ενεργειακή αναβάθμιση

συντήρηση

επισκευή

Μιλήστε με τους Ειδικούς

  • Για το Σπίτι
  • Την Επιχείρηση